Konijn

HET KONIJN

Het konijn is eigenlijk dé nieuwe hond.

Het ideale konijn huppelt lekker in huis of tuin rond. Is gezond, zindelijk, sociaal, nieuwsgierig, interactief en laat je huis heel. Maar dat gaat niet helemaal vanzelf. Wij zijn er om dat samen met jou te bereiken! We kunnen je alle handvaten bieden om veel lol en plezier te hebben met je konijnen. Een goede start is daarbij uiterst belangrijk. En daar doen wij ons uiterste best voor.

Wil jij graag een konijn als huisdier?

Kom eens langs bij Chews Store en ontvang alle informatie.

Socialisatie

Konijnen zijn prooidieren en zien ons eigenlijk in eerste instantie als roofdier. Als dat alleen maar wordt bevestigd, gaat het niet goed komen. Het belangrijkste is dus dat wij zorgen dat de jonge konijntjes die bij ons komen, mensen gaan zien als iets leuks en positiefs. Onze intentie is niet zoveel mogelijk konijnen te verhuizen, maar zo sociaal en leuk mogelijke diertjes.

Daarom leven onze konijnen niet voorin de winkel, maar een beetje verstopt, helemaal achterin de shop. Ten eerste willen wij absoluut geen impulsaankoop stimuleren, maar bewuste bezoekers voorzien van goed advies.
Ten tweede kunnen ze rustig wennen en ervaren geen stress. Het is de realiteit, dat als deze pluizige diertjes vanaf de straat al te zien zijn, de natuurlijke reactie van alle langslopende passanten wordt uitgelokt, om even te komen kijken. Helaas ook vaak met weinig respect voor deze jonge diertjes. En als dit de hele dag door gaat, vinden konijnen mensen echt niet meer leuk. En dat willen we nou nèt niet.

BELONEN

Net als bij alle dieren werkt het om goed gedrag te belonen. Daarom krijgen onze konijnen niet alle brokjes in 1 keer, maar staan er bij onze rennen bakjes, waar ’s ochtends hun afgemeten dagelijkse hoeveelheid voeding in gaat. Natuurlijk hebben ze wel hele dag vers water en goed hooi tot hun beschikking. Vervolgens wordt dit door de dag aangeboden, uit de hand of in een uitdagend spel, tot het bakje leeg is.

Dit is dé manier dat ze mensen heel snel als iets positiefs en leuks gaan zien. Je zult merken dat ze dan meteen aan komen rennen, als je bij hun verblijf gaat staan. Enthousiast wachtend op iets lekkers!

GEzondheid

Daarnaast is natuurlijk gezondheid van belang. En dat begint bij een goede fokker.

Wij werken daarom exclusief met Henk Tillie van Konijnentuin Agiora voor onze raskonijntjes. Van Ullingers die 2 kilo blijven, Nederlandse Hangoor Dwergen van zo’n 1800 gram, Weners van 4 kilo tot Vlaamse reuzen van 8 kilo! Een eigenschap van Henk, die perfect bij ons past, is dat alles open gecommuniceerd wordt en toegankelijk is voor iedereen. Geen schimmige, onduidelijke toestand. Ook worden de jonge diertjes vanaf dag1 vastgehouden en zo wennen ze al direct aan menselijk contact en zijn veel socialer.

Benieuwd naar welk ras bij je past? Kijk dan eens op zijn site! Hier vind je alles over zijn doelstellingen en alle info over de ouders en hoe deze leven. Ieder konijntje heeft een stamboom met achtergrond-informatie. Van de geboortedatum, tot info over de ouders. Hierdoor kunnen we de gezondheid, socialisatie en herkomst garanderen.

Wil jij graag sociale en gezonde konijntjes? Logisch gevolg van onze manier van werken, is dat er niet altijd van elk ras jonge konijntjes zijn. De moeders krijgen regelmatig een rustperiode, zodat de jongen gezond zijn als ze geboren worden. Daarbij voelt een konijn zich veel fijner met een soortgenoot, en is de beste combi een man en een vrouw. Benieuwd? Neem dan contact met ons op, en we kunnen je vertellen wat er nu beschikbaar is of op korte termijn zal zijn.

Nog een laatste advies: Maak een afspraak. Zo weten we zeker dat we alle tijd voor je hebben en je kunnen voorzien van het beste advies. We gaan samen met jou uitgebreid kijken welke diertjes bij jullie en bij elkaar passen. Een onderschat gedeelte, maar je zult zien dat elk konijntje anders op je reageert en dat moet vanaf het eerste moment kloppen. Zo worden jullie beste maatjes voor het leven!

Een konijn wordt immers zo’n 10 jaar, dus dat moeten we nu goed aanpakken!

Meer info over de verzorging van een konijn? Kijk dan op licg.nl voor betrouwbare en objectieve informatie.

Wil jij graag een konijn als huisdier?

Kom eens langs bij Chews Store en ontvang alle informatie.

voeding

Wij kiezen heel duidelijk voor de beste voeding. Geen 10 merken, maar alleen het beste. Bij de juiste voeding, in de goede verhouding, krijgt een konijn minder tandproblemen, wordt niet selectief, en eet 80% hooi. Bij slechte tanden stopt je konijn met eten, en dan moet je per direct actie ondernemen. Een konijn moet immers de hele dag de spijsvertering op gang houden! Zo voorkom je heel veel dierenarts-bezoekjes.

Goed hooi is het belangrijkste element in de voeding. Vers, grof en niet stoffig. Daarom hebben wij geen grote voorraad, maar bestellen wij eigenlijk elke week nieuw hooi. Zodat we de versheid kunnen garanderen. Wij zijn fan van het gemixte hooi. Vier soorten hooi, grof, vers, los verpakt en niet gesneden. De konijnen zijn er dol op en eten het super!
Naast de basisvoeding en hooi, bieden wij ook een heel uitgebreid assortiment kruiden aan. Met verschillende gezonde eigenschappen en het konijn is er dol op. Het ideale gezonde tussendoortje voor je konijn.

bodembedekking

De ouderwetse gedachte is, dat als je voor een konijn kiest, ook kiest voor stank, rommel en een hele hoop schoonmaken. Dit hoeft echt niet meer. Door voor de juiste bodembedekking te kiezen. Wij gebruiken bij onze konijnen niets anders meer dan Ecobale kartonsnippers. Een nog vrij onbekend product, maar het is dé uitkomst! Geen stof, veel minder stank en veel minder schoonmaken. En door het minder gebruik is het de voordeligste bodembedekking die er is. Probeer het, en je bent overtuigd! Alleen verkrijgbaar bij Chews&Nibbles! Veel stoffige bodembedekking is overigens zelfs schadelijk voor je dier. Dit wordt 24/7 ingeademd door je konijn en beschadigd daardoor organen.

Door in de wc-bak een ander product te gebruiken, dan in de rest van het verblijf, snapt het konijn het verschil makkelijker en gaat het zindelijk worden stukken sneller. Hierin werkt back2nature geweldig. Neemt goed vocht op, wederom geen stof en is zacht voor de pootjes. In tegenstelling tot harde producten. Die kunnen zorgen dat de haren aan de onderkant van de pootjes verdwijnen en daardoor kunnen wondjes ontstaan.

Wil jij een nieuw vriendje?

Maak een afspraak en kom langs bij Chews Store!

Neem contact op
076 562 0684

Hamster
Een hamster is een ideale keus als je denkt aan een eerste huisdier.
Cavia
De cavia is een gezellig, vrolijk dier.