chews CARE

Omdat we bij Chews&Nibbles gespecialiseerd zijn in konijnen en knaagdieren, en de juiste kennis in huis hebben, willen we dit ook zoveel mogelijk inzetten om jou, als baasje van jouw knager te ontzorgen. Van het chippen van je konijnen, tot zorg bij operaties en het helpen bij vacht- en nagelverzorging.

vaccineren

Onze dierenarts is op vaste tijden aanwezig in onze Chews Store. Je kunt via onze website een vast tijdslot boeken en dan ben je welkom voor het vaccineren van je konijn. Ook kun je dan al je vragen stellen, of vragen om een gezondheidscheck van je knager. Dit willen wij zo stressvrij doen voor jouw dier. Een heel groot voordeel is dat er bij ons geen honden of katten aanwezig zijn, zodat we in alle rust je konijn kunnen vaccineren. Doordat er altijd meerdere vaccinaties op dezelfde dag gepland worden, en er maar 1 rekening van de dierenarts is, kunnen we je dit ook nog voor een hele voordelige prijs aanbieden. 

Met de juiste kennis en in een zo prettig mogelijke omgeving. 

vaccineren

Maak een afspraak bij Chews Store voor het vaccineren van jouw konijn.

nazorg

Wil je jouw cavia laten castreren of ga je konijn laten steriliseren/castreren? De nazorg hiervan kan een stressvolle ervaring zijn. Vooral als je thuis zelf nog medicijnen moet geven. En wanneer met je je dier helpen of welke manier?

Wij kunnen in onze Chews Store al die zorg overnemen. Zodat je dier gaat weer naar huis gaat, als jij niets meer hoeft te doen. We maken hier hele bewuste keuzes in het hoe en in welke volgordes. Met de minste stress en een zo spoedig mogelijk herstel. We zorgen dat je knager bij een deskundig dierenarts terecht komt, en hebben daarna alles in huis om te helpen, indien nodig. We houden elke dag contact, hoe je knager herstelt. Er vinden bij ons wekelijks castraties en sterilisaties plaats, dus door deze jarenlange ervaring kunnen wij heel goed inschatten, hoe we dit het beste kunnen doen. Voor meer info mag je altijd even binnenlopen in onze Chews Store of contact opnemen via de website.

castratie of sterilisatie

Maak een afspraak bij Chews Store voor het castreren of steriliseren van jouw konijn of cavia.

Vacht- en nagelverzorging

Bij Chews Rehome hebben we professionele trimmers in huis, die dagelijks de dieren verzorgen in onze opvang. Maar deze kennis kunnen ze ook gebruiken om jouw knager te helpen.

Heeft jouw konijn last van een vervilting in de vacht? Vind je het lastig om de nagels van je cavia te knippen? Wij helpen je daarbij!

Heb je nog vragen?

Neem contact op met onze winkel of mail ons via de website en dan kunnen we samen overleggen, hoe we jou en jouw knager het beste kunnen helpen.

vacht- en nagelverzorging

Maak een afspraak bij Chews Rehome voor jouw konijn en/of cavia.

chippen

Het is bij ons mogelijk, om op vaste tijden, je konijn te laten chippen. Er zal een paraveterinair (geschoold dierenarts/assistent) bij ons aanwezig zijn, die bevoegd is, dit op de juiste manier te doen.

Waarom chippen?

Er kunnen verschillende redenen zijn waarom je je konijn laat chippen. De belangrijkste reden is dat alle info wat betreft je konijn wordt opgeslagen op deze chip. Mocht je konijn onverwacht ergens terecht komen, kan er precies uitgelezen worden hoe oud je konijn is, of hij/zij gecastreerd is en wanneer het konijn gevaccineerd is. Inclusief alle medische achtergronden. En natuurlijk, niet onbelangrijk, wie de eigenaar is.

Als je je konijn laat verzekeren is een chip verplicht. Hierdoor kan zowel de dierenarts, als de verzekeraar ten aller tijden beschikken over de juiste informatie. Stel je voor: je bent op vakantie en iemand anders zorgt voor je konijn. Mocht diegene met je konijn naar de dierenarts moeten, is dit wel zo handig!

Je hebt zelf altijd de mogelijkheid de info op de chip aan te passen.

Wil je je konijn laten chippen? Stuur ons dan een bericht en wij kunnen dan samen afstemmen wanneer onze paraveterinair aanwezig is, en of dat ook voor jou uitkomt.

laat je konijn chippen

Maak een afspraak om je konijn(en) te laten chippen bij Chews Store in Breda.

Neem contact op
076 562 0684

castratie of sterilisatie

Maak een afspraak bij Chews Store voor het castreren of steriliseren van jouw konijn of cavia.