Degoe

De degoe

De degoe kun je wel beschouwen als de smaakmaker onder de knaagdieren en 1 van de meest geliefde dieren in onze shop. Ze zijn heel de dag actief aan het klimmen, rennen, graven, hooi aan het knabbelen en doen af en toe een klein dutje. Vandaar dat hun verblijf ook relatief groot is, vergeleken met soortgelijke knagers. Ze hebben de ruimte nodig, om hun dagelijkse dosis energie kwijt te raken. Het leuke aan degoes is, dat ze zichzelf prima vermaken. Maar zodra je het verblijf openmaakt, zitten ze meteen klaar om met je te spelen. Ze stappen dan ook zonder twijfel bij iedereen op de hand.

Wil jij graag een degoe als huisdier?

Kom eens langs bij Chews Store en ontvang alle informatie.

Socialisatie

Deze diertjes zijn relatief sociaal als ze bij ons komen, maar daar moeten we zeker nog wel tijd in stoppen, om ze enthousiast naar je toe te laten komen. Want dat is echt niet vanzelfsprekend, dat ze dat doen. Daarom krijgen de degoes bij ons, van begin af aan, hun brokjes uit de hand. Zo leren ze heel snel dat het loont om naar je toe te komen. Vervolgens is respect heel belangrijk.

Wij begrijpen dat een degoe bijvoorbeeld vastpakken niet fijn vindt. Dus als je ze daarin respecteert en zelf naar je toe laat komen, win je al heel snel hun vertrouwen. En daar draait het allemaal om. Mensen moeten de positieve factor worden. Daar is eigenlijk heel onze winkel op ingericht. Zodra dieren mensen als negatief gaan zien, wordt het heel lastig om ze gesocialiseerd te krijgen.

Onze dieren moeten zo goed mogelijk voorbereid worden op een leuk leven bij hun nieuwe baas. En dat begint bij ons. Want als een degoe je WIL bijten, zul je dat zéker voelen.

Gezondheid

Degoes zijn vrij sterke dieren, en kunnen echt wel tegen een stootje. Maar dan nog stellen wij hoge eisen aan de dieren die wij hebben.

Alle kleinere knaagdieren komen van 1 vaste fokker. Wij nemen van particulieren geen dieren aan, zodat we weten waar&hoe onze degoes geboren zijn. Wat ze daar gegeten hebben, en hoe ze behandeld zijn. Zo kunnen we de gezondheid van onze dieren garanderen en weten we precies waar we moeten zijn, als er onverhoopt toch iets mis is. Op deze manier is er in de jaren een hele fijne samenwerking ontstaan.

Er is één ding waar dat, zeker jonge degoes, slecht tegen kunnen en dat is kou. Daarom gaat onze verwarming ’s nachts niet lager dan 16 graden. En soms hebben ze in het begin, door de overgang van het verhuizing, net even wat meer warmte nodig. Dat geven ze meestal heel duidelijk aan, doordat ze dan onophoudelijk gaan piepen. Dan krijgen ze van ons een heat-pad. Deze blijft 10 uur warm. Ze kunnen hier lekker languit op gaan liggen en zich verwarmen.

Wil jij graag een degoe als huisdier?

Kom eens langs bij Chews Store en ontvang alle informatie.

Voeding

Goede voeding en het juiste advies daarin, is bij degoes zeer belangrijk. Ze leven in het wild, in het Andes-gebergte en daar leven ze op een beperkt dieet. Omdat er simpelweg niet meer te vinden is. Fruit en groente krijgen ze al heel snel suikerziekte van, en mogen ze dan ook absoluut niet. Verder is hun gebit één van de hardste van alle knaagdieren.

Daarom is een hard brokje, waar alles in zit, speciaal voor degoes, de beste optie. Het zijn echte verzamelaars, en maken een voorraadje. Die ze vervolgens opzoeken als ze trek hebben. Het gevolg van gemixt voer kan zijn, dat de lekkere dingen worden opgegeten, en de minder lekkere, die ze wel nodig hebben, blijven liggen. 

En vervolgens, als je het verblijf schoonmaakt, weggooit. Daardoor krijgen ze in verhouding veel te veel vet en suikers binnen en daar kunnen ze ziek van worden. Ook kunnen hun tanden daar broos van worden en afbreken.

Als snoepjes hebben we gedroogde erwtenvlokken, tarwe-aren en verschillende soorten bloemen. Allemaal laag in vet en suikers. Maar ook deze snoepjes geef je in beperkte mate, om te voorkomen dat ze suikerziekte krijgen of slechte tanden.

Bodembedekking

In het verblijf kun je kiezen voor veel verschillende soorten bodembedekkers. Wij kiezen heel bewust voor stofvrije soorten, zoals beukensnippers of kokosschaafsel. Dit is fijner voor de luchtwegen van het dier, maar zeker ook voor de omgeving.

Ook zorgt een goede bodembedekker, voor minder schoonmaken en onderhoud. Je zult merken als je onze shop binnenstapt, dat je niets ruikt. Maar door niet voor houtvezel te kiezen, maar voor een goede vulling van het verblijf van je dier, kun je echt een verschil maken.

Door het nieuwsgierige karakter van degoes is het leuk als je regelmatig wisselt. Zowel qua inrichting van hun leefomgeving, als de bodem. Daarom hebben we ook verschillende soorten beukensnippers, en kun je ook eens kiezen voor kokos. Waar allemaal harde stukjes inzitten, zodat ze lekker kunnen rondscharrelen en knabbelen.

Ben je benieuwd geworden naar onze degoes? Kom gerust een langs of maak een afspraak en kom eens kennismaken met deze geweldige druktemakertjes. Ze zullen je in no-time komen begroeten en op je hand stappen.

Meer info over degoes? Kijk dan op LICG.nl voor nuttige, betrouwbare en objectieve informatie.

huisvesting

Je stopt veel tijd aan het creëren van een tof, en fijn thuis. Daar hoort toch ook de huisvesting van je dier bij?

Daarom besteden wij veel aandacht aan het verblijf van het dier. Modern en van deze tijd. Neutraal en strak van opzet, ingericht met veel natuurlijke materialen. Zodat het perfect in jouw huis past.

Wij geloven dat als het verblijf er aantrekkelijk uitziet, dit meer een meubelstuk wordt, waar je met plezier naar kijkt. Daardoor gaat het dier meer deel uitmaken van je leefomgeving, hoort er meer bij, krijgt meer aandacht en hierdoor een beter leven!

Als je een afspraak maakt, kunnen we tijd vrij maken voor je, zodat we al jouw wensen door kunnen spreken.

Wil jij een degoe als vriendje?

Kom dan eens langs bij Chews Store!

Konijn
Het konijn is een enorm gezellig en sociaal dier.
Tamme Rat
De rat is enorm sociaal, loyaal, slim en schoon.