cavia’s bep & boris

Wij zijn twee cavia’s en wonen samen in een knaagdierenwinkel! Op Instagram volg je onze dagelijkse avonturen en kan je zien hoe leuk cavia’s zijn. Oh, en wist je dat wij modellen zijn in het boek Jouw Cavia?

@jouwcavia

dit is bep!

Een gladhaar cavia in de kleur buff. Bep heeft een bijzondere geschiedenis met ons. Haar moeder was bij ons gekomen, bleek zwanger, maar haar bekken was te smal om te kunnen bevallen. Als we niets zouden doen, zou het fataal mislopen. Daarom heeft onze dierenarts een keizersnede gedaan en daar is Bep uit geboren. Moeder en dochter hebben dit fantastisch gedaan! Als een dier zo bij je geboren wordt, is afscheid nemen eigenlijk geen optie meer. Daarom mocht ze bij ons blijven wonen en haar moeder is geadopteerd door een leuk gezin. Bep heeft een pittig karakter, altijd haantje de voorste, gek op erwtenvlokken en heeft een hekel aan opgetild worden.

dit is boris!

Een Amerikaans gekruinde gladhaar cavia in de kleur crème agouti. Boris is in ons leven gekomen omdat we een fijn maatje zochten voor Bep. Toen Boris met vier weken van onze fokker kwam, waren we op slag verliefd. Het bleek qua karakter de perfecte match. Hij is een stuk rustiger en terughoudender dan Bep. Hij vindt het allemaal prima dat zij de baas en dominant is. Daardoor zijn ze echt een rustig en relaxed koppel, met eigenlijk nooit conflicten. Boris vindt optillen en knuffelen heerlijk en doet alles voor wortelschijfjes. Als je zachtjes fluit, komt hij heel enthousiast iets lekkers halen. Nadat Bep iets heeft gekregen natuurlijk, zij is altijd als eerste!

Bestel nu

boek jouw cavia

Heb je een cavia en wil je nóg meer te weten komen? Of twijfel je of een cavia iets voor jou of je gezin is? Dan is dit boek wat voor jou!
Cavia’s heb je in vele soorten en maten; langharig, kortharig, naakt, veelkleurig, één kleur. Maar wat ze allemaal gemeenschappelijk hebben, is dat het fijne huisdieren zijn. Hoe meer je jouw cavia begrijpt …