chews rehome

Een mooie 2e kans.

Bij Chews Rehome geven wij konijnen en cavia’s een 2e kans. Hier doen wij dagelijks ons best om een nieuw huis voor deze dieren te vinden, omdat er besloten is niet meer voor ze te kunnen zorgen. Hoe sneller deze konijnen en cavia’s weer een fijn huis of tuin hebben, hoe beter.

Daarom zullen wij geen enorme eisen stellen, als je een cavia of konijn bij ons wilt adopteren. Natuurlijk zullen we wel altijd kritisch zijn, of een konijn of cavia op de goede plek terecht komt. Bij voorkeur met een maatje en de ruimte om te kunnen springen en rennen. Na jaren van ervaring voelen wij al heel snel aan of een dier goed terecht komt en of je dit ook kunt bieden. Daarvoor hebben wij geen foto’s nodig.

Adopteer je bij ons een dier? Dan is deze, na de gezondheidscheck en handtekening, ook echt van jou! Vanaf dat moment is de verantwoordelijkheid dan ook echt niet meer van ons, maar van het nieuwe baasje.

Koppelen

Maak een afspraak bij Chews Rehome voor een koppelsessie met jouw konijn of cavia.

Adopteren

Maak een afspraak bij Chews Rehome voor het adopteren van een koppel konijnen of cavia’s

Onze Konijnen & Cavia’s

Een dier moet het beter krijgen, dan bij ons.

Wij hebben 1 belangrijke regel: Een konijn of cavia moet het beter krijgen, dan bij ons! Als dat zo gaat zijn, waarom zouden we ze dan nog veel langer in de opvang laten zitten, terwijl ze het bij iemand al lang veel beter kunnen hebben? Daarom willen wij dit zo laagdrempelig mogelijk doen. Zonder vragenlijsten en haast onhaalbare eisen.

Onze konijnen

Wij willen zo veel mogelijk kunnen garanderen dat onze konijnen gezond zijn. Het is wel zo dat wij niet altijd weten wat de achtergrond van ieder konijn is. Daarom blijft dit altijd een tikje onzeker en kunnen wij de gezondheid nooit helemaal garanderen. Dat is helaas nu eenmaal de onzekerheid van een konijn uit de opvang. Maar we zullen hier altijd wel, samen met onze dierenarts, ons best voor doen.

Omdat een gecastreerd rammetje met een voedster, eigenlijk de enige goede combinatie is, zorgen wij altijd dat de mannetjes gecastreerd zijn. De dametjes ouder dan een half jaar, zullen wij ook zoveel mogelijk steriliseren. Hiermee weten we zeker dat er geen gekke dingen met de baarmoeder aan de hand is. Daarbij zorgen wij altijd dat ieder konijn de nodige vaccinaties heeft gekregen. Andere factoren wat betreft gezondheid zullen we altijd afstemmen en proberen zoveel mogelijk op te lossen met onze dierenarts.

Onze cavia’s

Natuurlijk staat bij ons de gezondheid van onze cavia’s op nummer 1. Toch blijft het altijd enigszins onzeker, omdat wij nooit 100% zeker weten wat de achtergrond van elk dier is. Het enige wat we kunnen doen, is een goede check doen bij binnenkomst en samen met de dierenarts gesignaleerde problemen verhelpen. Maar helaas is de realiteit in een opvang dat je niet altijd alles kunt weten.

Heel veel cavia’s komen bij ons terecht, omdat mensen 2 beertjes of zeugjes samen hebben en afscheid moeten nemen van een cavia. Dit gaat heel vaak niet goed samen, doordat er gevochten of gebeten wordt. Daarom koppelen wij altijd een beertje met een zeugje, omdat dit veel stabielere koppels zijn. Zeker bij wat oudere cavia’s is de combinatie van een gecastreerd beertje samen met een zeugje de beste match. Daarom worden alle beertjes bij ons gecastreerd, zodat ze bij een dametje gekoppeld kunnen worden. Ook proberen wij altijd een aantal zeugjes te steriliseren, zodat we kunnen kijken of dit goed gaat als je een ongecastreerd beertje hebt.

Koppelen

Maak een afspraak bij Chews Rehome voor een koppelsessie met jouw konijn of cavia.

Adopteren

Maak een afspraak bij Chews Rehome voor het adopteren van een koppel konijnen of cavia’s

Koppeling

Een belangrijk onderdeel van de adoptie is de koppeling. Daar zullen we je dan ook altijd bij helpen! Zoek jij een maatje voor je dier? Of wil je misschien een 3e konijn erbij? Dan maken we een afspraak en ben je welkom met je eigen dier(en). We gaan dan samen kijken welke beestjes bij ons je aanspreekt en vervolgens zullen we gaan kijken welke samen ook de beste match samen hebben. Dieren zoeken elkaar ook uit, dus soms maken zij andere keuzes.

Als daar een leuke match uitkomt, zullen we je ook altijd alle advies geven, hoe je het thuis aan kunt pakken, zodat het daar ook goed gaat!

Iedere koppeling is anders. Soms gaat het heel snel en kunnen ze dezelfde dag naar huis en soms vragen wij om de koppeling bij ons een nachtje voort te zetten. Maar het laatste wat we willen is dat jij thuis allemaal gedoe krijgt.

Afstand

Kun jij niet meer voor je dier zorgen? Dan kun je contact met ons opnemen en kijken we of we je hiermee kunnen helpen. Alle cavia- en konijnmannen worden gecastreerd, en de konijndames ouder dan een half jaar gesteriliseerd. Daarbij worden bij ons alle konijnen gevaccineerd. Deze moet nog minimaal een half jaar bescherming bieden. Afhankelijk van wat wij nog moeten doen, voordat je dier bij ons geadopteerd kan worden, en ze in de tussentijd zo goed mogelijk te kunnen verzorgen, zullen wij om een afstandsbijdrage vragen, beginnend bij €20,-.

Neem contact op
06 83 06 02 20

Afspraak

Natuurlijk ben je altijd welkom om kennis te komen maken met de dieren die bij ons beschikbaar zijn. Maar wil je adopteren, koppelen of afstand doen? Maak dan een afspraak. Dat kun je doen via onze contactpagina of door telefonisch contact op te nemen. Dan kunnen we zorgen dat we alle tijd voor je kunnen nemen en kunnen we dit op een zo goed mogelijke manier aanpakken!

Maak een afspraak

Name(Vereist)
Vertel waarvoor je graag een afspraak wil maken of stel je vraag! Wij streven ernaar om jouw bericht binnen 24 uur te beantwoorden. Heb je nog geen antwoord gehad? Soms belandt onze reactie in de spam folder.