fbpx

Chews&Shelter – Konijnenopvang en adoptie

Chews&Shelter is de konijnenopvang van Chews&Nibbles in Breda.

 

Wij, Chews&Nibbles, zijn in september 2016 begonnen met onze specialisatie in konijnen en knaagdieren. Meer en meer mensen vinden ons, mede door onze ‘andere’ kijk op het verzorgen en het welzijn van de dieren. Daardoor werden wij ook steeds meer benaderd door mensen die niet meer voor hun konijn konden zorgen. En of wij hier een oplossing voor hadden.

 

Na het zoveelste telefoontje hebben wij besloten hier iets mee te gaan doen en hebben we eind 2018 de konijnenopvang Chews&Shelter opgericht. Een konijnenopvang, maar wel op onze manier. Met een locatie midden in het centrum van Breda, 6 dagen per week voor iedereen geopend. Open & eerlijk. Voor iedereen toegankelijk. In een prettige omgeving. Om konijnen een zo goed mogelijke 2e kans te geven. Want dat verdienen ze!

 

Door de combinatie van Chews&Nibbles en Chews&Shelter kunnen wij nu meer mensen helpen. Want wat als je 5 jaar een koppel konijnen hebt, en 1 overlijdt? Dan wil je eigenlijk niet meer met een jong konijntje beginnen, maar liever met een iets ouder konijn. Een konijn dat al volledig gevaccineerd is en gecastreerd of gesteriliseerd.

Het laatste wat we natuurlijk willen is een nieuwe eigenaar opzadelen met een konijn, die problemen heeft. Daarom worden alle dames preventief gesteriliseerd, de mannen gecastreerd en zorgen we dat alle konijnen de benodigde vaccinaties krijgen.

 

Daarnaast zorgen we dat eventuele problemen opgelost worden. Denk aan slechte tanden of issues met de vacht. Een gezond dier heeft een betere kans!

Sommige konijnen die bij ons binnenkomen in de konijnenopvang hebben ook een hersocialisatie nodig. Het is echter een vooroordeel dat in de opvang veel getraumatiseerde dieren zitten. Veel konijnen worden uit onmacht afgestaan, maar hebben echt wel aandacht en liefde gehad.

 

Als je geïnteresseerd bent in een konijn van onze Shelter, zullen we je geen enorm lange lijst vragen stellen, hoe je je dier gaat houden. Vaak moet je zelfs de afmetingen van het verblijf doorgeven, en blijft het konijn altijd eigendom van de opvang. Dat willen wij anders doen!

 

Als we in gesprek gaan met je, voelen wij écht wel aan of je goed voor het dier gaat zorgen. En waarom een dier in de opvang laten zitten als deze het bij jouw thuis véél beter krijgt?

 

Ben je dus op zoek naar een maatje voor je konijn? Dan kan het een uitkomst zijn dat al onze konijnen voorzien zijn van alle nodige maatregelen zoals castratie/sterilisatie en vaccinatie. Kom gerust eens kijken bij onze konijnenopvang in Breda centrum.

Een koppeling is bij ons altijd inbegrepen. Soms duurt dat een uurtje, en soms hebben ze iets langer nodig. Maar dat kunnen alleen de konijnen zelf bepalen. Wij willen er voor zorgen dat een date goed uitpakt en de konijnen pas naar huis sturen als we zeker weten dat het samen goed zit.

 

Wel bij voorkeur op afspraak, zodat we uitgebreid de tijd voor je kunnen nemen. Wij vinden het vanzelfsprekend om samen te kijken wat de beste match is. Zowel met jou, als met je eigen dier. Zo krijgen de dieren het samen het leukst en voorkom je thuis problemen. Een konijn en cavia samen zetten vinden wij trouwens een heel slecht idee en zullen we ook nooit doen. Zij hebben beiden een hele andere manier van communiceren en begrijpen elkaar niet. Met alle gevolgen van dien.

 

Heb je vragen of wil je een afspraak maken bij Chews&Shelter, de konijnenopvang van Breda, voor een koppeling? Wil je misschien een koppeltje een 2e kans geven? Ook binnen onze opvang kunnen we gaan daten met de dieren. Neem dan gerust contact met ons op!

CHEWS&SHELTER

Voor een happy konijn

Opvang & pension, waar we er alles aan doen om de konijnen van zorg te voorzien welke nodig is, van eten, drinken, een passend plekje tot medische zorg