fbpx
X

Chews&Shelter is de caviaopvang van Chews&Nibbles in Breda.

 

Wij, Chews&Nibbles, zijn in september 2016 begonnen met onze specialisatie in cavia’s en andere knaagdieren. Meer en meer mensen vinden ons, mede door onze ‘andere’ kijk op het verzorgen en het welzijn van de dieren. Na het succes van onze konijnenopvang werden we ook steeds vaker benaderd door mensen die niet meer voor hun cavia konden zorgen. En of wij hier ook een oplossing voor hadden.

 

Begin 2020 zijn we een stapje verder gegaan en nu krijgen ook cavia’s bij ons een 2e kans in onze caviaopvang. Ook op onze een locatie midden in het centrum van Breda, 6 dagen per week voor iedereen geopend. Open & eerlijk. Voor iedereen toegankelijk. In een prettige omgeving. En ook een cavia leeft natuurlijk liever niet alleen, en leeft ook graag de laatste jaren van zijn leven met een maatje. Dus kun je bij Chews&Shelter een cavia adopteren die een nieuwe kans krijgt op een mooi leven bij jou met een maatje.

 

Binnen de konijnenwereld is er inmiddels veel bekend, wat betreft gedrag en het medische gedeelte. Bij cavia’s is dit nog sterk onderontwikkeld. Vooral het stukje castreren en steriliseren. Dus dat vergde wel veel nieuw overleg met onze dierenarts, omdat dit op dezelfde verantwoorde manier te kunnen doen.

Het laatste wat we natuurlijk willen is een nieuwe eigenaar opzadelen met een cavia, die problemen heeft. Bij de cavia’s doen we ons best de mannen zoveel mogelijk te castreren en de dames te steriliseren. Een gecastreerde man met een dame werkt op lange termijn vaak beter dan twee cavia’s van hetzelfde geslacht. Hierom koppelen wij gecastreerde mannen aan vrouwen of gesteriliseerde vrouwen aan mannen.

 

Daarnaast zorgen we dat eventuele problemen opgelost worden. Denk aan slechte tanden of issues met de vacht. Een gezond dier heeft een betere kans!

 

Sommige cavia’s die bij ons binnenkomen in de caviaopvang hebben ook een hersocialisatie nodig. Het is echter een vooroordeel dat in de opvang veel getraumatiseerde dieren zitten. Veel cavia’s worden uit onmacht afgestaan, maar hebben echt wel aandacht en liefde gehad.

 

Als je geïnteresseerd bent in een cavia van onze caviaopvang, zullen we je geen enorm lange lijst vragen stellen, hoe je je dier gaat houden. Vaak moet je zelfs de afmetingen van het verblijf doorgeven, en blijft de knager altijd eigendom van de opvang. Dat willen wij anders doen!

 

Als we in gesprek gaan met je, voelen wij écht wel aan of je goed voor het dier gaat zorgen. En waarom een dier in de opvang laten zitten als deze het bij jouw thuis véél beter krijgt?

Een koppeling is bij ons altijd inbegrepen. Soms duurt dat een uurtje, en andere knagers hebben iets langer nodig. Maar dat kunnen alleen de dieren zelf bepalen. Wij willen er voor zorgen dat een date goed uitpakt en de cavia’s pas naar huis sturen als we zeker weten dat het samen goed zit.

 

Wel bij voorkeur op afspraak, zodat we uitgebreid de tijd voor je kunnen nemen. Wij vinden het vanzelfsprekend om samen te kijken wat de beste match is. Zowel met jou, als met je eigen dier. Zo krijgen de dieren het samen het leukst en voorkom je thuis problemen. Een konijn en cavia samen zetten vinden wij trouwens een heel slecht idee en zullen we ook nooit doen. Zij hebben beiden een hele andere manier van communiceren en begrijpen elkaar niet. Met alle gevolgen van dien.

 

Heb je vragen of wil je een afspraak maken bij Chews&Shelter, de caviaopvang van Breda, voor een koppeling? Wil je misschien een koppeltje een 2e kans geven? Ook binnen onze opvang kunnen we gaan daten met de dieren. Neem dan gerust contact met ons op!

caviaopvang

CHEWS&SHELTER

Voor een happy cavia

Opvang & pension, waar we er alles aan doen om de cavia’s van zorg te voorzien welke nodig is, van eten, drinken, een passend plekje tot medische zorg