Vachtverzorging

Er zijn konijnen in veel verschillende soorten en maten. Groot, klein, en met een verschillende soort vacht.

 

In de natuur vind je eigenlijk alleen kortharige konijnen. Simpelweg, omdat een langere vacht niet praktisch is, en de dieren hier eigenlijk zelf niets mee kunnen. Wij mensen zijn dus verantwoordelijk voor het ontstaan van konijnen met meer haar. En daarom hebben ze ook onze hulp nodig om hiermee te kunnen leven.

 

Ook in onze opvang wonen konijnen met verschillende vachttypen. Van Teddy’s tot Angora’s. Hiervoor hebben we bij Chews&Shelter een konijnentrimmer in huis. Zodat onze dieren netjes, verzorgd en zonder problemen op zoek kunnen naar een nieuwe baas. Het zou natuurlijk wel erg jammer zijn, als we deze skills niet zouden inzetten, om jouw konijn ook te helpen. Dus dat doen en kunnen we zeker!

 

Heeft jouw konijn last van vervilting bij de voeten of staart? Klitten? Enorm in de rui en heeft hij/zij hier hulp bij nodig? Of lukt het je niet om de nagels te knippen? Je zult merken dat je konijn helemaal happy en veel blijer wordt, als hij/zij hiermee geholpen is. En dat is toch het allerbelangrijkste?

 

Je mag altijd binnenlopen en vragen naar de mogelijkheden. We kunnen je uitgebreid helpen en tips geven, hoe je thuis zelf je konijn kunt ondersteunen, en de vacht in goede conditie kunt houden, om grote problemen te vermijden. Daarnaast geven we ook workshops over verzorging van de vacht en het knippen van de nagels bij onze Chews Academy en hoe je bijvoorbeeld veel kunt voorkomen door op de juiste manier te borstelen. Bernice Muntz weet als geen ander hoe je kunt zorgen dat dit voor je konijn én voor jou een minder vervelende ervaring kan worden.

 

Heb je een konijn met een probleemvacht? Of een eenmalig probleem? Maak een afspraak bij onze professionele konijnentrimmer.

 

We zullen ons best doen zoveel mogelijk stress voor het dier te vermijden en het zo aangenaam mogelijk te maken. Dat kan bijvoorbeeld betekenen dat soms een aantal korte afspraken beter is, dan in 1 keer alles. Schuw niet, als konijnenopvang zijn wij wel wat gewend en zullen dan ook niet oordelen over de situatie. Maar je juist willen helpen. Het welzijn van je konijn staat bij ons altijd voorop. Niets fijner als een springend, actief, gelukkig konijn!