Bernice Muntz

Bernice Muntz

Dierentrainer

Bernice Muntz is dé deskundige op het gebied van dieren trainen. Ze is een veelgevraagd spreekster en trainster en regelmatig geeft ze lezingen, workshops en demonstraties in zowel binnen- als buitenland.

 

Bernice werkt momenteel met allerlei dieren zoals cavia’s, katten, en schapen. Haar grote passie ligt bij knaagdieren en konijnen, wat resulteerde in verschillende boeken als High Five met je konijn, Het gelukkige konijn, Een konijn erbij en De gelukkige cavia. Boeken die je niet kunt missen in je collectie.

 

Ook resulteerde dat in onze Chews Academy in Breda waar zij verschillende workshops en opleidingen geeft aan konijn- en knaagdiereigenaren, en ook professionals. Ze staat bekend om haar aanstekelijk enthousiasme en een praktische insteek in haar manier van informatie overbrengen. Daarnaast leert ze je alles wat je weten moet en geeft veel ruimte voor interactie en discussie.

 

Bernice Muntz is dierentrainster van beroep. Na haar opleiding tot hondengedragstherapeut volgde zij onder meer een opleiding in Engeland (International Dog Behaviour and Training School) en richtte zij in Nederland haar eigen hondenschool op. Zij kwam in contact met Kayce Cover van de SATS-methode van wie zij leerde hoe zij ook andere dieren kon trainen. Bij Sea Life in Scheveningen heeft ze als consultant trainingsadviezen gegeven voor de otters, maar ook een kaaiman, kogelvis en een zeeschildpad wist zij te trainen.